Почистване на тоалетна чиния и премахване на котлен камък

почистване на тоалетна чиния е важна част за постигането на добра хигиена в тоалетната

Почистването на тоалетна чиния в дома ни може да бъде отвратително скучна работа, но поне може да е ефективна. Всъщност има правилен начин, за да започне почистването. Правилният начин предотвратява разпространението на бактерии и вируси. Правилният начин за почистване на тоалетна чиния също така спестява време и енергия.

Първо разбира се, трябва да започнем с това от което се нуждаете. За всяко почистване на тоалетна чиния добре и безопасно, ще са ви нужни следните консумативи: очила, тоалетна четка, ръкавици, професионално почистващи препарати и дезинфектанти за вътрешността на тоалетната и извън нея, хартиени кърпи и покривки.

След като вече имате нужните професионално почистващи консумативи, може да започнете почистването. В следващите редове ще ви дадем съвет как да протече почистването, но преди това нека да разгледаме с какво се чисти котлен камък от тоалетна чиния.

Препарат и уреди за почистване на котлен камък от тоалетна чиния

Котленият камък е чест проблем във всяко едно почистване на баня, особено, когато говорим за тоалетната чиния. Почистването на котлен камък от тоалетната чиния може да бъде трудна задача, но с правилните препарати и уреди, този проблем може да бъде решен бързо и ефективно.

Един от най-популярните препарати за почистване на котлен камък и варовик от тоалетната чиния е специален разтвор, който се нанася върху повърхността на камъка и се оставя да действа за няколко минути, преди да се изплакне с вода. Такъв тип почистващ препарат има силно разтворително действие върху котлен камък, разрушавайки го и предизвиквайки лесното му отстраняване.

Има ли ефективен уред за почистване на тоалетна чиния, който да използвам?

Освен препаратите, съществуват и различни уреди за премахване на котлен камък от тоалетната чиния. Един от най-използваните уреди е специализиран щурче, което се въвежда в тоалетната чиния и се използва за разтрошаване и отстраняване на камъка. Основното предимство на този уред е, че не дава възможност за надраскване на повърхността на тоалетната чиния. В заключение, препаратите и уредите за почистване на котлен камък от тоалетната чиния наистина могат да помогнат за отстраняването на този проблем и да възстановят блясъка на тоалетната.

6 стъпки за почистване на тоалетна чиния в домакински условия

1. Извадете и преместете всичко от и около тоалетната

Самото почистване на тоалетната е доста разхвърляна работа, а и винаги има шанс да се разплиска препарат за почистване извън тоалетната чиния. Предотвратете допълнително почистване, като премахнете всички излишни елементи от и около тоалетната.

2. Промийте и добавете почистващия разтвор

Промийте тоалетната чиния с капака надолу, за да избегнете образуването на пръски или пръскане. Добавете избраният от вас професионален почистващ препарат в гърнето на тоалетната чиния и изчакайте, за да се наслоят добре. Правилният избор на продукт ще помогне за премахване на упорити петна или други замърсители. Изборът на такъв продукт може да се окаже не лесно начинание, за това ви съветваме да се свържете с нас за безплатна консултация.

3. Почиствайте външната страна на тоалетната чиния

Докато разтвора за почистване пропива мръсотията от гърнето на тоалетната, може да почистите външната страна на тоалетната чиния с помощта на четка. Започнете почистването от върха, за да се предотврати капане върху вече чисти повърхности. След това избършете капака на тоалетната чиния, цялото гърне и накрая завършете с частите, които срещат пода.

4. Почистете тоалетната седалка

Тоалетната седалка не трябва да се пренебрегва, защото това е частта, която прави контакт с хората и трябва да е добре хигиенизирана. Повдигнете седалката, напръскайте дезинфекциращия препарат отдолу, после около пантите и горната част на седалката. Избършете добре цялата седалка и проверете да не би да е останал препарат върху нея.

5. Почистете вътрешността на тоалетната чиния

За по-добър и качествен ефект използвайте наистина силен препарат за почистване на санитарни помещения. Започнете почистването на гърнето от върха надолу. Почиствайте добре ръбовете, накрая почистете дупката на тоалетната чиния и промийте обилно с вода.

6. Избършете всички разливи

Избършете всички следи от капки или разливи от професионални почистващи препарати, които са останали.

Насладете се на една перфектно чиста тоалетна чиния

Това е един сигурен начин, който може да следвате за да осигурите чиста тоалетна чиния и следователно една по-добра хигиена в цялата баня. Използвайте и съхранявайте всички професионално почистващи препарати и дезинфектанти, четки, кърпи, мопове за почистване на сухо място.

Предотвратяване на запушване на тоалетната (Бонус)

Всяка домакиня е изявявала гняв и разочарование, когато тоалетната бива запушена. Проблемът обаче може да бъде предотвратен при положение, че всеки член на семейството се привърже към няколко правила.

Пръв чекор в тази посока е: да се хвърлят само тоалетната хартия и екскрементите в тоалетната чиния. Пластмасови опаковки, хартия, коси, пръчки, памучни топчета и други несъответстващи отпадъци да се хвърлят в бокс за отпадъци.

Втори много важен момент е да се държат някои хигиенни правила, като се почистват от малки частици като коса и косъмчета, които могат да запушат сифона, почистват редовно тоалетната щипка и каналите в тоалетната чиния.

Не на последно място вместо химическите препарати, които повечето хора използват при запушвания, може да се използват по-природни продукти като сода, оцет или сол. Няколко капки етерично масло от мента, апел или лимон също могат да допринесат за по-приятна атмосфера в тоалетната. И не на последно място трябва да поддържаме редовност в тези малки грижи и да не отлагаме почистването на тоалетната на последно място. Всичко това би допринесло за по-голяма гаранция, че тоалетната не би се запушила.

Comments are closed.