Как да изберем кош за отпадъци

кош за отпадъци

Макар да го използвате всеки ден, то вероятно е там преди вас, пречи ви, не му обръщате толкова внимание и знаете само какво да правите с него, когато стане пълно. Но знаете ли, едно офис кошче може да ви бъде от много по-голяма полза от колкото си мислите, макар това да става само с няколко елементарни удобства.

Изборът на кошче отдавна не е лека задача, защото може да има много неща към него, като функции, с капак, без, цвят, форма, размери и прочие. Трябва да знаете, къде ще поставите кошчето. Ако е за офиса, няма голямо значение формата или размера, стига на вас да ви е удобно. Може, за да си разведрите обстановката да си вземете някакво с шантаво личице или да си направите някакви формички по него, за да ви е комфортно на вас и да приповдига духа ви. Примерно едни зъби около отвора, ще го направят ядящо боклуци чудовище. Има толкова много идеи, от който може да заимствате. Трябва само да сте креативни.

кош за отпадъциАко искате да вземете кошче за вкъщи, за кухнята, по-добре вземете с капак. Кухнята е място за готвене и отпадъците предимно са от храни или опаковки, който могат да разпръснат неприятна миризма, ако не се изхвърля често. Капакът поне, няма да разпространява толкова много миризмата. Дори, може да поглезите кръста си, като си вземете и с бутон за отваряне. Много по-лесно, от колкото да се навеждате всеки път. Цвета, също е от значение. Ако имате цветна кухня, по-добре вземете цветно кошче за отпадъци, защото различното ще се отличава, а едва ли искате точно кошчето ви да се отличава.

Размерът може лесно да прецените. Ако често ви се налага да изхвърляте отпадъци с големи размери, трябва да си вземете голямо и задължително да го ползвате с торбичка. Ако нямате торбичка в него, може да залепне нещо на дъното, да трябва да го вадите и прочие. Още има хора, който правят това, така че не бъдете от тях. Ако пък имате и от големите и от малките отпадъци, може да сложите едно по-малко някъде на плота до мивката. Още по-голямо удобство, а малките кошчета не струват много пари, даже в магазина за левче може да намерите.

От кухнята минаваме към всекидневна и детска стая. Там по-често се изхвърля хартия, опаковки от вафли и много рядко някакъв голям предмет, без значение дали е биологичен или пластмаса. В тези стаи прекарвате повече време, затова наблегнете на вида на кошчето. Нещо различно от стандартните пластмасови, няма да се отрази зле. За капака вие решавате, но много по-често хората просто хвърлят в кошчето за отпадъци, без да се навеждат. Ако пък желаете капак, изберете с бутон на дъното. Кой още вдига капака с ръце?

Последното място, за което, ще ви дадем съвет е банята или ако имате отделна тоалетна от банята. Задължително кошче с капак. Няма как да прикриете толкова добре миризмата, поне не я разпространявайте. Старайте се кошчето да е лесно за достъп от седнало положение и право. Ако имате голяма баня, няма да се разхождате из цялата баня, за да изхвърлите боклука. Ако сте прекалено взискателни, може да обърнете внимание на външния му вид, но не прекалявайте с размера. Като вземете голямо, по-рядко, ще го чистите и по-голяма е вероятността да замирише докато го изхвърлите.

Заключение

Кошчетата са важна част от нашето всекидневие и няма нищо лошо в това малко да разнообразите тази част.