Няколко съвета как да почистите печката до блясък

Кухнята е място, където може да се развихри и мъжа и жената, но има някой места, които отнасят всякакви наранявания, замърсявания и други подобни. Едно от тях е печката. Тя много често е труден противник за почистване. Такъв тормоз и търкане като при нея има само ваната. Но няма ли как да се почисти по-лесно, по-бързо и с малко препарат? Има разбира се и затова има няколко различни начина.

почистване-на-печката

Замърсяванията могат да са от всякакъв вид, но най-лоши са мазните. Без значение от какво е мазнината, тя може да се разпространи ако търкате не както трябва или ако нямате подходящо средство за почистване. Със сигурност използвате онези гъбички за левче, няколко с различни цветове, които щом изсъхнат стават на камък. От какво мислите, че са направени? Наистина почистват, но могат и да ви навредят по някакъв начин. А замисляли ли сте се колко често ги сменяте? Доста нали? Защо по-добре не дадете няколко лева отгоре, за да си купите една кърпа, която, ще е много по-ефективна при упорити замърсявания на печката, без значение керамична или от старите? Микрофибърните са добро решение. За няколко лева отгоре, получавате по-добро качество на почистване, по-бързи резултати и по-малко използвани средства за почистване. Керамичните котлони са лесни, защото тяхната повърхност е гладка и равна, а не като на „Раховеца“, където трябва да търкате упоритите замърсявания.

Точно навреме, да ви кажем нещо и за тези упорити замърсявания, които търкате с такава упоритост. Сигурно ви се намира и телена гъбичка, която може толкова рани да ви направи, докато търкате, че да се запитате защо изобщо сте започнали. Препаратът ви за тези замърсявания трябва да е по-силен и да слагате малко от него. Препоръчваме да е кремообразен, защото течните като вода почти никаква работа не вършат, освен да ви накарат да слагате и слагате още, докато бутилката не свърши. Кремообразните винаги имат по-добри почистващи качества, не са толкова скъпи и можете да избирате от голяма гама продукти.

В съчетание с микрофибърна кърпа много по-лесно ще премахвате замърсяванията и от двете печки, без да си играете излишно да си губите време, да напрягате ръцете си или още по-лошо — да счупите някой нокът.

Същите уреди, методи и похвати важат и за керамичните печки, но пак ви повтаряме, почистването на керамична печка е далеч по-леко и приятно, защото е като забърсването на стъкло. Няколко минавания отгоре са достатъчни, за да бъде печката отново чиста.

Един интересен трик за почистване на упоритите замърсявания по котлоните — вземете четка за зъби. Може наистина да отнеме повече време, но определено резултата, ще е далеч по-добър и ще сте сигурни, че сте почистили печката както трябва и всичко е точно.

Почистете печката с Glanos

На пазара има наистина много препарати за почистване на печки, но от личен опит можем да ви препоръчаме Glanos на италианската фирма KITER.